Sadržaj s oznakom: Kolinda Grabar Kitarović

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović 3. srpnja 2019. dala je intervju za Hrvatski katolički radio glavnom uredniku Siniši Kovačiću u kojem je među ostalim govorila o osobnom vjerničkom iskustvu, odnosu s Bogom, Katoličkom Crkvom te o aktualnim dnevno - političkim temama.

Tijekom leta za Sofiju, dok je zrakoplov ulazio u zračni prostor Republike Hrvatske, papa Franjo je uputio brzojav Predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović.

Na poziv Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, u prigodi „Dana otvorenih vrata za Hrvate BiH“, biskup banjolučki Franjo Komarica imao je 25. ožujka odvojeni susret s Predsjednicom.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović sastali su se u četvrtak i izrazili zabrinutost zbog sve većeg i češćeg odlaska mladih iz Hrvatske te istaknuli potrebu snažnijeg zauzimanja odgovornih institucija pri rješavanju tog problema.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović uručila je u utorak u svom uredu na Pantovčaku odlikovanja i priznanja hrvatskom nogometnom izborniku, igračima i članovima stručnog stožera Hrvatske nogometne reprezentacije koji su na Svjetskom prvenstvu osvojili naslov viceprvaka svijeta.

Na letu prema Litvi u subotu, 22. rujna, papa Franjo je po običaju pri ulasku u zračni prostor pojedinih zemalja uputio brzojave predsjednicima.

Obećano, ispunjeno. Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uoči puta u Soči na utakmicu četvrtfinala Svjetskog nogometnog prvenstva najavila je da će poslije utakmice posjetiti svlačionicu Vatreni.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prisustvovala je u noći sa subote na nedjelju misi u portugalskom svetištu Fátimi gdje je, kako je rekla, u "mislima bila sa svima u Hrvatskoj", javlja N1

Katolička crkva jedina je imala dokaze da su Hrvati oduvijek živjeli u Istri, bile su to matične knjige krštenih, autentični statistički podaci

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas je na svečanoj sjednici povodom Dana Istarske županije i 70. obljetnice Pariške konvencije u Pazinu izviždana nakon što je u svom govoru spomenula Katoličku crkvu.

Predsjednica je maramicom s likom sv. Leopolda dotaknula sarkofag s relikvijama što simbolizira dodir s blagoslovom sveca.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak je obišla poplavljena područja u Zadru i okolici. Na društvenim mrežama objavila je fotografiju emotivnog susreta s jednim građaninom.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu je u Imotskom bila na proslavi Dana grada, blagdana Gospe od Anđela koji je ove godine iznimno svečan jer se obilježava 300. obljetnica oslobođenja Imotskog od Turaka.

Da je zazivanje Božje pomoći u skladu s člankom 49. stavka 3. Zakona o izboru predsjednika Republike Hrvatske, odlučilo je sedmero sudaca, dok je dvoje bilo suprotnoga mišljenja…

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u privatnom je posjetu Hercegovini i Međugorju.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu navečer stigla je u privatni posjet Međugorju, poznatom marijanskom hodočasničkom mjestu te je posjetila Podbrdo, mjesto na kojemu se ukazala Blažena Djevica Marija.

Stranica 1 od 2