Sadržaj s oznakom: Križ

Službeni plakat za Olimpijske i Paraolimpijske igre u Parizu 2024. izazvao je kritike jer je na prikazanome Domu invalida, jednoj od pariških znamenitosti, izostavljen križ, izvijestila je u petak 8. ožujka KNA.

Ima jedan tren zenita, kada zaljubljeni prolazeći njime, odluče priseći Vječnu Ljubav.

„Zagledani u Alojzija Stepinca koji je, oplemenjen mukom Isusovom, hrabro proživljavao kalvarijske dane Katoličke crkve u hrvatskom narodu sredinom 20. stoljeća, nadam se da će svaki vjernik naći nadahnuće za optimizam utemeljen na Božjoj pobjedi. Jer Blaženik je uvijek bio svjestan kako sve prolazi, a Bog ostaje“, piše dr. Juraj Batelja i sabire nadahnjujuće Alojzijeve misli.

Moli se na Gospinu krunicu

O Slavni Kneže Nebeskih Vojska, Sveti Mihaele Arhanđele obrani nas u kušnji i užasnom boju protiv Vrhovništava i Vlasti, protiv zlih duhova.

Večeras, Bože moj, želim susret s tobom

Nemoj se zavaravati da su ljudi kad ti je teško, redovito velikodušni u svom razumijevanju. Ne, oni uglavnom ne znaju ili ne žele da znaju za tvoju bol.

Znak križa je jednostavna gesta i duboki izraz vjere za sve kršćane.

Ništa se ne događa bez razloga, svaki kvar usred naše pustinje, ako ga proklinjemo neće nam postati blagoslov.

Gospodinov sliazak u podzemlje

Dok nosim grančicu za Kristom kraljem, u meni čuči Juda izdajnik.

Razmatranje sedam Isusovih riječi na križu

Ide Gospa s Božjega groba uzdišući i plačući, na koljena pokličući:

Veliki petak je dan kada se sjećamo Isusove muke i smrti na križu za nas. 

Objavljeno u Duhovni kutak | 7.4.2023.

Od čega je Isus umro?

Koji je zapravo bio pravi uzrok smrti propetoga Krista?

«Evo što je, po mom mišljenju, najveća kraljeva tajna (Tob 12, 7.), najveće otajstvo Vječne Mudrosti: to je Križ. O kako su misli i putovi Vječne Mudrosti udaljeni i različni od misli i putova ljudi, pa i od onih najmudrijih! Taj veliki Bog želi otkupiti čovjeka, otjerati i sputati đavle, zatvoriti pakao i otvoriti ljudima Nebo i povratiti vječnome Ocu beskrajnu slavu. Evo te velike odluke, toga teškog djela i ogromnog pothvata. Kojim će se sredstvom poslužiti ta Mudrost “koje se snaga prostire s jednoga kraja svijeta na drugi, i blagotvorno upravlja svemirom?” (Mudr 8, 1.).

Stranica 1 od 5