Sadržaj s oznakom: Promjena spola

Amerikanka Morgan Keller pet godina se identificirala kao ”transrodna” osoba, odnosno kao muškarac, da bi u ožujku ove godine došla do spoznaje da nije ”transrodna” i podvrgnula se detranziciji tj. poništavanju učinaka ‘promjene spola’.

Pacijenti u dobi između 12 i 18 godina predstavljaju gotovo 8% ukupnog broja operacija promjene spola od 2016. do 2020. godine, prema procjenama iz nedavnog istraživanja objavljenog u Journal of the American Medical Association, javlja CNA

Johannes Huber, 77-godišnji austrijski sveučilišni profesor i dvostruki doktor, medicine i teologije, jedan od vodećih znanstvenika za ginekološku endokrinologiju, humanu reprodukciju i hormonsku kozmetiku koji je dobio nadimak “hormonski papa”, izuzetno je ugledan i cijenjen ne samo u Austriji nego i u europskim i svjetskim znanstvenim krugovima, ali i kod stručne čitalačke publike kao autor brojnih bestselera s medicinskom, etičkom i vjerskom tematikom.

Skupina od 21 međunarodnog endokrinologa i istraživača iz devet zemalja potpisala je otvoreno pismo gdje tvrde da se ‘promjena spola’ za maloljetnike, u Sjedinjenim Državama promiče iz političkih razloga, a ne na temelju medicinskih dokaza, prenosi narod.hr.

Dr. Blair Peters ”transrodni” je kirurg na sveučilištu Oregon Health & Science University, koji izvodi nepovratne spolne operacije na djeci koja još nisu ušla u pubertet i koja nisu imala iskustva sa seksualnim osjećajima niti su sposobna pristati na kirurške zahvate. Nepovratna operacija u ovom slučaju znači da nema povratka na staro, piše Breitbart a prenosi narod.hr.

Ruski parlament u srijedu je iznio prijedlog da se zabrane gotovo sve operacije promjene spola, kao i promjene spola u službenim dokumentima. Predsjedavajući Vyacheslav Volodin citirao je američku statistiku kao argument da se brzo nastavi i “zabrani sav ovaj blud”.

Guverner američke savezne države Teksas Greg Abbott potpisao je prošlog tjedna zakon kojim se zabranjuje ‘promjenu spola’ za maloljetnike uključujući blokatore puberteta i hormonsku terapiju za , čime je Teksas postao najveća od 20 saveznih država koje su to zabranile, prenosi narod.hr.

Nakon što je portal narod.hr izvijestio o francuskom animiranom serijalu pod nazivom ‘Drske djevojke’ koji se emitira na HRT-u koji u jednoj epizodi propagira tzv. ‘promjenu spola’, s HRT-a su odgovorili na njhova pitanja. Pravdaju se da je riječ o ‘visoko kvalitetnom sadržaju koji promiče temeljne vrijednosti kao što su sloboda, ravnopravnost, suživot, vjersku i rasnu toleranciju, borbu za ljudska prava’. Kažu da je sadržaj namijenjen općoj populaciji iznad osam godina. No, dobno ograničenje na emitiranoj seriji nisu istaknuli, piše narod.hr.

Norveška se pridružuje Finskoj, Švedskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu u osuđivanju blokatora puberteta, unakrsnih spolnih hormona i operacija 'promjene spola' za maloljetnike koji su zbunjeni oko svog spola.

13-godišnja djevojčica u sedmom razredu osnovne škole počinila je samoubojstvo neposredno prije vikenda kada se u SAD-u obilježava Dan sjećanja (Memorial day, 29.5.).