Sadržaj s oznakom: Redovnica

Dvije su redovnice bile vrlo pobožne i svaki su dan najviše molile za duše u čistilištu.

Premda je tijekom vremena razvila odnos poštovanja sa svojim otmičarima, bilo je jasno da su joj zamjerali njezinu kršćansku vjeru.

U utorak, 19. veljače, u Karmelu sestara sv. Male Terezije u Kloštar-Ivaniću, svoj devedeseti rođendan proslavila je časna sestra Margareta. 

U nedjelju, 17. veljače, u samostanu sestara "Notre Dame" u gradiću Brouny, tridesetak kilometara udaljenom od Pariza, svoj stoti rođendan proslavila je časna sestra Manuela Panjkrc – Čuček.

Časna sestra Cecylia Maria Roszak za koju se vjeruje da je najstarija redovnica na svijetu, preminula je u 110. godini života.

Španjolska misionarka Victoria de la Cruz Garcia umrla je u Tokiju u 111. godini života, objavila je agencija CNA, prenosi IKA

Danas je, nažalost, skoro potpuno slijepa i u invalidskim je kolicima. No, dobro se sjeća svoje prošlosti.

U samostanu sestara franjevaka od Bezgrješnoga začeća iz Dubrovnika (Danče) na zagrebačkom Barutanskom ogranku 55 živi s. Antonija Grubišić.

Časna sestra Ivana Perković iz Družbe sestara Milosrdnog Isusa svjedočanstvom svoje vjere i redovničkog poziva obradovala je i nadahnula vjernike u Nacionalnom svetištu svetog Josipa, 24. svibnja 2017. godine, prigodom devetnaeste srijede Velike pobožnosti.

Snažno svjedočanstvo hinduistkinje koja se preobratila na kršćanstvo posredstvom blažene Djevice Marije.

Kad je, 1577. godine, u božićnoj noći šezdeset dvogodišnja redovnica Terezija od Isusa, silazila stepenicama na službu Božju u kapelicu samostana sv. Josipa u Avili, zloduh, ljut na njezinu revnost i svetost, uvijek željan napakostiti joj i mnogim njezinim brigama i bolima dodati još koju novu, mračnim se smijehom nasmijao i zlim dahom utrnuo svjetiljku u njezinoj ruci.