Sadržaj s oznakom: Seminari Međugorje

Statistika bračne trajnosti iz godine u godinu je sve poraznija.

U Kući mira u Međugorju od 21. do 23. rujna 2018. organiziran je prvi ovogodišnji molitveno-odgojni seminar za učenice osmog i devetog razreda osnovne škole. Tema seminara je Na svetost pozvani, a vodile su ga školske sestre franjevke: s. Marijana Selak, s. Vesna Glavota i s. Matija Pačar.

23. duhovna obnova za svećenike održat će se u Međugorju od 2. do 7. srpnja 2018.

Prva međunarodna duhovna obnova za osobe s problemima ovisnosti „DANI TRIJEZNOSTI“održat će se u Međugorju od 16. – 18. 05. 2018. Jedan od organizatora je gosp. DARIO VASILJ iz Međugorja koji u župnom uredu vodi grupu ex alkoholičara „Anonimni alkoholičari“, najviše za irske hodočasnike.

6. Međunarodna duhovna obnova za život održat će se u Međugorju od 9. do 12. svibnja 2018.

U Međugorju se od 7. – 11. ožujka 2018., u povodi Dana žena, održala već šesta za redom duhovna obnova posvećena ženama, u organizaciji talijanske udruge „Costola Rosa“.

U Međugorju se od 15. – 20. 04. 2018. odvijao jedini ovogodišnji seminar posta, molitve i šutnje za englesko govorno područje u kojem je sudjelovalo oko 25 polaznika iz Irske, Engleske, Zimbabvea i Kanade.

Od 16. do 18. ožujka 2018. Školske sestre franjevke iz Mostara organiziraju u Međugorju još jedan molitveno-odgojni seminar za djevojke srednjih škola. Molitveno-odgojni susreti održavaju se u Kući mira.

Seminare posta, molitve i šutnje utemeljio je fra Slavko Barbarić s namjerom omogućiti hodočasnicima još jedan način intimnijeg i dubljeg susreta s Bogom.

7. MEĐUNARODNO HODOČAŠĆE ZA OSOBE S INVALIDITETOM održat će se u Međugorju od 14. – 17. 06. 2018.

U Međugorju je već više puta boravio Mons. RADOSZAW ZMITROWICZ, pomoćni biskup u biskupiji Kamianec Podylsky, iz Ukrajine.

Dvadeset peta međunarodna duhovna obnova za organizatore hodočašća, voditelje centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje, održat će se u Međugorju od 26. veljače do 2. ožujka 2018. godine.

Osamnaesti međunarodni seminar za bračne parove u Međugorju započeo je u srijedu 8. studenog kratkim uvodnim susretom u 16, 00 sati nakon čega je slijedio večernji molitveni program.

Osamnaesti međunarodni seminar za bračne parove održat će se u Međugorju od 8. do 11. studenoga 2017. godine.

Objavljeno u Medjugorje | 22.9.2017.

Seminari u Međugorju

Tijekom godine u Međugorju se, uz redovite seminare posta i molitve, održavaju i različiti međunarodni seminari.

U Međugorju će se od 27. veljače do 3. ožujka 2017. godine održati Dvadeset četvrti međunarodni susret organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje. Tema susreta je: "Da ljubav vaša sve više raste (Fil 1, 9)U Gospinoj školi.