DJEČAK ROĐEN BEZ RUKU I NOGU - pogledajte dirljiv trenutak kada prohoda po prvi put

Katie Whiddon i njezin suprug rasplakali su se kada su vidjeli kako njihov četverogodišnji sin hoda po prvi put.

Možda ste pomislili da bi četverogodišnje dijete već trebalo znati hodati, ali ovaj je slučaj poseban i emotivan jer dječak nema ruke i noge. Whiddon je bila u 18. tjednu trudnoće kada je na ultrazvuku kod liječnika saznala da njezin sin Camden nije razvio udove te mu je dijagnosticirana fokomelija.

Nakon dijagnoze, Katie se bojala da će se njezin sin mučiti s obavljanjem najjednostavnijih zadataka u životu.

“Kada sam saznala da neće imati ruke i noge pomislila sam da će biti poput biljke. Nisam znala što očekivati.”, rekla je za časopis People. “Imala sam 19 godina i nisam znala hoću li biti dovoljno dobra za njega.”

Unatoč njezinim strahovima, Camden je pokazao da je vrlo hrabar, snažan i inspirativan dječak. Ništa ga na ovom svijetu neće zaustaviti.

“Kada je imao oko dva mjeseca, polegla sam ga na krevet i krajičkom oka sam vidjela da rukom udara igračke. Zaplakala sam, bila sam tako sretna jer je to potvrdilo da će moći sam obavljati neke radnje.”

roden-bez-ruku-i-nogu-1.jpeg

Foto facebook

Camden u videu stoji pred ocem, koji ga ohrabruje, a njegove sestre navijaju u pozadini. “Dolazim!”, uzbuđeno govori Camden. “Ja hodam!”
Camden je uspio hodati do svog oca, a njegova trogodišnja sestra Ryleigh poskočila je od sreće. Bio je to čaroban trenutak koji je svima pokazao da Camden može postići sve što mu srce zaželi.

roden-bez-ruku-i-nogu-2.jpg

Foto facebook

Tijekom ovog emotivnog videa, Greene i Camden su ushićeni jer on “hoda poput Nicka”, time aludiraju na Nicka Vujičića, motivacijskog govornika i autora koji je rođen sa sličnim sindromom kao i Camden.

“Zaplakali smo, bili smo jako ponosni”, rekla je Whiddon. “Nisam znala da će se to dogoditi. Nisam mislila da je spreman za to, bila sam sretna i u šoku. Bilo je uzbudljivo, čak je i Ryleigh skakala od sreće.”

Camdenov nevjerojatan podvig snimljen je i objavljen na Facebooku gdje ga je na tisuće ljudi pogledalo i podijelilo. Whiddon je uvjerena da će njezin snažan i odlučan sin učiniti mnogo toga za ovaj svijet.

roden-bez-ruku-i-nogu-3.jpg

Foto facebook

“Nazovite to majčinom intuicijom, ali mislim da će postati motivacijski govornik, a ovim izlaganjem mu pružamo mjesto gdje će se moći izraziti kad to bude htio pred ljudima koji će ga slušati i koje će doista zanimati što ima za reći.”

Preveo i priredio medjugorje-info.com/People