BOŽIĆNA INICIJATIVA Na ostacima ranokršćanske bazilike mole za sve obitelji

Dragi žitelji Mokrog! Godina 2020. bila je teška i turobna za cijeli svijet. Pandemija nam je uvukla strah i bojazan za život nas i naših najmilijih. Prisiljeni smo živjeti dan po dan i vjerovati da će sve brzo završiti i da ćemo se vratiti normalnom životu.


Ipak, za Mokro je ova godina, bez obzira na pandemiju, bila posebno teška. Izgubili smo četiri mlada života, od čega tri nesretnim slučajem. Nema osobe koju nisu potresli odlazak Marija, Nikole, Ivane i Mateja. Zasigurno, najveća bol je u njihovim obiteljima.

Potaknuti bolom, ali i vjerom u Boga i dolaskom najradosnijeg kršćanskog blagdana, nekolicina žitelja Mokrog je odlučila pokrenuti molitvenu inicijativu kroz Došašće. Želja im je moliti Radosna otajstva svaku večer u 20 sati kod Crkvine, na ostacima ranokršćanske bazilike, a počevši na prvu nedjelju Došašća, 29. studenoga.

Nakana molitve će biti za svaku osobu i obitelj koja živi u našem selu, za duhovne i tjelesne potrebe svake obitelji, mir u našem selu, priprava za blagdan rođenja Sina Božjega i za duše naših pokojnih.

Pozivamo sve žitelje Mokrog, koji su otvorena srca i dobre volje, da svaku večer prošetaju do Crkvine, da to bude mala žrtva za naše i umrle i žive, da se kroz tu malu žrtvu pripravimo za Božić. Tih pola sata navečer je nama malo, a može nam donijeti mir i blagoslov. Na poseban način pozivamo muške žitelje Mokrog, kao nositelje loze i naših ognjišta, da sudjeluju u molitvi i na taj način ponesu blagoslov i božićno Svjetlo u svoje domove i obitelji.

Molimo zajedno radosna srca, dobre volje i u spomen pokojnima koji su nam obilježili živote, pripravni da dočekamo božićno jutro te rođenje našeg Spasitelja, navodi se u priopćenju.

vrisak.info