Devedesetogodišnja starica na putu križa Ljubotići – Crne Lokve

Po vrlo lijepome i sunčanome vremenu, na blagdan Svetoga Josipa, vjernici župe Kočerin su obavili hodočasnički put križa od Ljubotića do Crnih Lokava.

Povorka s mnoštvom vjernika pošla je ispred crkve Svetoga Ante u Ljubotićima, a sve je završilo Svetom misom na groblju u Crnim Lokovama, te molitvom i druženjem kod spomenika poginulima.

Ove godine se prvi put molilo uz tek postavljene trajne postaje križnoga puta koje su mještani Ljubotića i Crnih Lokava načinili kao svoj zavjet. Put križa i Svetu misu predvodio je fra Mario Knezović, kočerinski župnik. Pjevale su članice zbora iz Ljubotića i odseljene crnolokvanke iz Splita.

Zanimljivo je spomenuti da je najstarija vjernica imala 91. godinu Anica Soldo, Galuša. Ona je bez ikakva napora, kako reče, prošla dugi put od 7 kilometara.

Osim novih postaja križnoga puta od groblja pa do spomenika poginulima postavljena su i otajstva krunice, te pored groblja slika mMilosrdnoga Isusa. Druženje je zaključeno ručkom koji su za 500 vjernika priredili crnolokvani.