Naš put iz tame u svjetlo

U vremenu u kojem živimo danas dominira hedonistička orijentacija prema životu u kojoj je važna ugoda, opuštanje, užitak na svaki način te bijeg od obveza, posla, svakodnevnice i teškoća.

Iz takvog načina života mnogi, a osobito mladi, posežu za nekim sredstvom ovisnosti ili pak ovisničkim ponašanjem. U toj silnoj tami koja se nadvila nad čovječanstvom samo jedan tračak svjetla može probuditi nadu i potaknuti mnoge na odupiranje zlu. Na poziv naše Udruge Mlado Sunce u širokobriješkoj kino dvorani „Borak“, u srijedu 6. ožujka 2019. u 19 sati, članovi zajednice Cencolo posvjedočit će svoj put koji vodi iz tame ovisnosti o tehnologiji, internetu, opijatima, kocki, alkoholu, u svjetlo života u vjeri.

Kršćanski put put oslobođenja i ozdravljenja kojim hode mladi u ovoj zajednici živi je znak uskrslog Gospodina prisutnog u današnjem svijetu. To je put obraćenja njih samih, ali i put koji potiče na obraćenje njihove obitelji i svih nas koji se s njima susrećemo. Ovi mladi iz zajednice Cenacolo su nam dokaz da u našim srcima ne smije biti sumnji da se za one koji su upali u zlo ovisnosti ne može baš puno učiniti. Mi svojom snagom ne možemo, ali uskrsli Krist može - to je svjedočanstvo ovih pet mladih osoba koje će u srijedu stati pred vas i posvjedočiti svoj životni put. Podržimo ih našim dolaskom i poslušajmo svjedočanstva koja će sigurno dotaknuti naša srca.