Marin Čilić: Dolazim iz Međugorja, jasno je da me vjera prati od malih nogu, ali je nisam nikada koristio kao utjehu...

Teniski as otkrio najbolji savjet svoje supruge

"Dolazim iz Međugorja, tako da je jasno da me vjera prati od malih nogu, ali rekao bih da vjeru nisam nikada koristio kao utjehu kad stvari ne idu dobro, piše slobodnadamacija.hr.

Odgojila me na način da vjerujem u sebe, radim na sebi i ne odustajem" - ustvrdio je Marin Čilić u razgovoru kojeg je dao za tportal, otkrivajući i karakterno prepoznatljivu "čvrstu hercegovačku stranu".

O teškim trenucima i krizama je priznao:

"Naravno da je bilo teških dana, trenutaka kada sam se pitao ima li sve smisla, trenutaka kada sam puno radio i ulagao u svoj teniski razvoj, a rezultati su izostajali.

Kada rano uđete u vrhunski sport, kao što sam ja ušao, naučite da su i porazi sastavni dio igre i samo ako izgubimo ili pogriješimo - možemo naučiti.

Poraze sam uvijek doživljavao kao prilike da sjednem i razmislim o onome što ne valja i što mogu bolje. Ponekad ta poboljšanja dođu prije, nekad kasnije, ali ako radite i trudite se - ona svakako dođu" - savjetuje teniski as.

Priznao je i da je teško podnosio razdvojenost od supruge Kristine.

"Otkako se Kike preselila sa mnom u Monaco, otvorila firmu i za većinu klijenata radi na daljinu, puno više vremena smo zajedno, što mi, naravno, jako odgovara" - ispričao je Čilić o novoj životnoj fazi s voljenom ženom, koju je upoznao na Davis Cupu u Dubrovniku 2008. godine, točno 10 godina prije vjenčanja.

Nije noćima spavala

Upitan koliko se njihov bračni život razlikuje od onoga prije, tenisač je odgovorio:
"Ne mogu reći da su razlike velike i drastične, ali nam je lijepo biti u braku i prvu godinu zaista smo uživali. Kako je Kristina prije zbog obveza puno manje putovala, ove godine išli smo zajedno na sva udaljenija mjesta - Australiju, Japan, Kinu, Kaliforniju i slično.

Osim što nije noćima spavala i bila je u šoku pitajući se kako se ja tako brzo naviknem na vremenske razlike, bilo nam je zaista predivno...".

Čilićeva supruga je psihologinja, upitan pomaže li mu savjetima, Marin je otkrio da ga ljudi to često pitaju.


- Ona je psihologinja po struci, ali meni je prvenstveno supruga i najbolja prijateljica. Naravno da njezino kritičko razmišljanje, inteligencija i iskustvo koje ima u radu s ljudima pomažu kada imam neki problem i trebam njezin savjet, ali kako to psiholozi kažu, najbolja odluka je ona koju sami donesemo, tako da tako često i bude.

Na pitanje s kojim je od teniskih velikana najbolji privatno Čilić je odgovorio:

"S obzirom na to da sam tako dugo u tenisu, s jako puno velikih igrača sam i privatno dobar. Ipak, teško je to nazvati nekim dubljim prijateljstvom jer je tenis takav da je svatko sa svojom ekipom, svi smo na istim turnirima, ali imamo različite rasporede, tako da ih je teško, ili gotovo nemoguće, uskladiti.
Ipak, rekao bih da sam najbolji prijatelj s Novakom jer, osim jezika, imamo neke kulturološke sličnosti, zajedničke teme...".

Označeno u