Pro-life ateistica prelazi na katoličanstvo: 'U mom srcu postoji rupa u obliku Boga'

Kristin Turner bila je otvorena zagovornica pobačaja koja nije vjerovala u Boga. Čak je održavala govore o tome “Zašto je abortus dobar za društvo”.

Ali sada je 21-godišnja aktivistica gorljiva zagovornica života koja je nedavno objavila svoju namjeru da se pridruži Katoličkoj crkvi, javlja CNA.

“U mom srcu postoji rupa u obliku Boga,” napisala je na Twitteru 29. svibnja. “Pokušala sam ju ispuniti svime što postoji pod suncem. Ali to nije moguće. Trebam ga onoliko koliko me on želi.”

Turner je rekla da je do svoje odluke došla kroz "puno malih stvari", ali njezino sudjelovanje u zagovaranju života odigralo je veliku ulogu.

Nakon što je pretrpjela zlostavljanje od strane srednjoškolskog profesora i mislila da je zatrudnjela počela je istraživati o činu pobačaja.

Nakon toga je, rekla je Turner, "morala preispitati" svoje stajalište o pobačaju.

“Shvatila sam da je nasilje nada mnom jednako nasilju nad nerođenim djetetom koje se ne smatra potpunim čovjekom, čije tijelo nije poštovano i koje se, stoga, može nasilno povrijediti.”, svjedočila je Turner Prudence Robertson u nedavnom intervju za EWTN Pro-Life Weekly.

“A kad se to dogodilo”, kazala je Turner, “znala sam da moram nešto učiniti.”

Međutim, rekla je, "kao feministica... i kao netko tko je progresivan i još uvijek je progresivan, mislila sam da za mene nema mjesta u pokretu za život."

Svejedno se odlučila zauzeti za život, prvo je osnovala pro-life grupu na svom sveučilišnom kampusu, a zatim osnovala vlastitu neprofitnu organizaciju Take Feminism Back. Prema profilu na LinkedInu, grupa “postoji kako bi pomogla trudnicama i roditeljima u potrebi. Također radimo na promicanju progresivne društvene promjene koja uključuje sve ljude od utrobe do grobnice.”

Turner je od 2021. radila kao direktorica komunikacija za Progressive Anti-Abortion Uprising (PAAU), organizaciju čija je misija „postizanje društveno-političke pravde za nerođenu djecu mobiliziranjem aktivista protiv pobačaja na izravnu akciju te protivljenje pobačaju kroz progresivne leće,” prema njezinoj web stranici .

Članovi su prosvjedovali ispred centara za pobačaje i marširali ispred Vrhovnog suda. Turner i osnivačica PAAU-a, Terrisa Bukovinac, čak su bile pritvorene četiri dana u studenom 2022. nakon događaja “spašavanja” u centru za žene u Virginiji.

Organizacija je također otkrila potencijalnu ilegalnu aktivnost jednog stručnjaka za pobačaje iz Washingtona, DC, prošle godine nakon što je otkrila tijela 115 beba ispred klinike za pobačaje.

Upravo kroz svoj pro-life rad Turner je osjetila da je privučena Katoličkoj crkvi.

“Taj rad i gledanje koliko plodonosan može biti čin žrtve i koliko transformacijski može biti čin žrtve privukao me je u Crkvu,” rekla je, “i jednostavno gledajući Isusovu žrtvu i ono što je on bio spreman učiniti kako bismo humanizirali, pomogli spasiti naše živote.”

Turner je također navela broj katolika uključenih u pro-life pokret koji su s njom razgovarali o Crkvi.

“Mnoge su me stvari dovele ovamo, ali glavna je kad sam uvidjela koliko je potrebno žrtvovati se za tu nerođenu djecu,” rekla je Robertsonu.

U nastavku pogledajte cijeli “EWTN Pro-Life Weekly” intervju s Turner.