Svjedočanstvo Sane Nassar iz Libanona

Sana Nassar iz Libanona sudjelovala je na Dvadeset drugom međunarodnom susretu organizatora hodočašća, voditelja centara mira, međugorskih molitvenih i karitativnih skupina.

Sana je osnovala neprofitabilnu organizaciju „Prijatelji Marije, Kraljice mira“ kojoj je cilj služiti Gospinim porukama iz Međugorja. U Međugorje prvi put dolazi 1986., a 1996. je s obitelji i sa skupinom prijatelja organizirala prvo hodočašće u Međugorje koje je trebalo biti samo za obitelj i prijatelje. To se hodočašće pretvorilo u hodočašće za čitav libanonski narod. Sana svjedoči da je više od 76 000 osoba došlo u Međugorje preko skupine koja broji oko 60-ak članova volontera.

U Međugorje je s njima došlo više od 400 svećenika te 9 biskupa. Ured njihove organizacije je na televiziji Lumiere koja je jedina katolička televizija na Bliskom Istoku. „Vjerujem da je ova misija bila rođena kada sam prvi put došla u Međugorje. Kad sam se vratila u Libanon, rekla sam roditeljima da moramo osnovati molitvenu skupinu, jer to Gospa traži.

Svaki tjedan molili smo krunicu s članovima obitelji i prijateljima, iako prije toga nismo nikada zajedno molili“, kaže Sana te dodaje da njihova misija nije usredotočena samo na hodočašća u Međugorje: „Organiziramo konferencije o Međugorju u župama, u školama, na sveučilištima. Prevodimo knjige iz Međugorja te Gospinu poruku koju dijelimo u 24 arapske zemlje.

Prije godišnjice ukazanja, organiziramo devetnicu i molimo za mir u zajedništvu s Međugorjem. Za vrijeme te devetnice imamo neprestanu molitvu 24 sata svaki dan. Molimo krunicu i imamo klanjanje Presvetom sakramentu. Veliki broj svećenika sada u svojim župama organizira međugorski program. Brojna ozdravljenja, obraćenja, i svećenička zvanja događaju se u Libanonu kao plod Međugorja “, kazala je Sana.

Za više svjedočanstava kliknite OVDJE