Stepinčevo u Krašiću u duhu proslave 20. obljetnice proglašenja kardinala Alojzija Stepinca blaženim

Stepinčevo u Krašiću ove godine je u duhu proslave 20. obljetnice proglašenja kardinala Alojzija Stepinca blaženim.

Devetnica počinje u petak 2. veljače. U 17 sati je euharistijsko klanjanje, pobožnost Prvoga petka u mjesecu, pobožnost Srcu Isusovu, litanije bl. Alojzija Stepinca i molitva za njegovo proglašenje svetim. Svečano euharistijsko slavlje u 18 sati predvodi umirovljeni zagrebački pomoćni biskup Valentin Pozaić.

U subotu 3. veljače u 17 sati je pobožnost BDM, pobožnost Prve subote u mjesecu, krunica i klanjanje. Toga dana u Krašić hodočasti Dugoreški i Karlovački dekanat. Misu u 18 sati predvodi povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i kršćanskih poziva Zagrebačke nadbiskupije vlč. Jakov Rađa. Nakon mise bit će blagoslov grla.

U nedjelju 4. veljače u 17 sati je pobožnost Križnoga puta. U 18 sati misu predvodi dekan Velikogoričko-odranskog dekanata i župnik župe Pohoda BDM Vukovina preč. Đuro Sabolek. Toga dana u Krašić hodočaste vjernici Jastrebarskog dekanata s krizmanicima, a pod misom pjeva zbor "Sv. Cecilije" iz župe Vukovina.
U ponedjeljak 5. veljače u 17 sati je krunica i klanjanje, a potom u 18 sati misu predvodi dekan Novozagrebačkog dekanata i župnik župe Svetih Anđela preč. Ivan Topolnjak. U Krašić hodočaste vjernici Novozagrebačkog dekanata.

U utorak 6. veljače u 17 sati je pobožnost Križnoga puta, u 18 sati misu predvodi župnik župe sv. Josipa s Trešnjevke vlč. Damir Ocvirk, a pod misom pjeva zbor te župe.
Na šesti dan devetnice u srijedu 7. veljače u 17 sati je pobožnost, a u 18 sati misu predvodi župnik župe Sveti Križ Začretje vlč. Zlatko Pavetić, a pjeva zbor te župe.

U četvrtak 8. veljače u 17 sati je pobožnost Križnoga puta. U 18 sati misu predvodi župnik župe Svete Obitelji vlč. Ivica Zlodi, a pjeva zbor te župe.
Na uočnicu Stepinčeva u petak 9. veljače u 17 sati je pobožnost Križnoga puta. U 18 sati svečanu misu u zajedništvu s 25 svećenika predvodi rektor Papinskog zavoda S. Maria dell'Anima dr. Franz Xaver Brandmayr.