Alan Hržica održao veličanstveni duhovni koncert u Münchenu

Dana 10. prosinca 2022 održan je duhovni koncert u monumentalnoj crkvi sv. Pavla u Münchenu. Treće nedjelje Došašća – Gaudete - pjevanje i slavljenje predvodio je Alan Hržica sa svojim slavljeničkim timom.

Vise od tisuću Hrvata prisustovalo je dvosatnoj večeri slavljenja. Pod vodstvom Duha Svetoga zajedničkim snagama sa svoja dva sina, koja su po prvi put uz njega nastupili, donio je Krista u srca prisutnih ljudi.

3e53b9c407cb789a85afce872fa6eef5

Bilo je suza radosnica, silnog mnoštva mladih i svi smo te večeri osjećali posebnu radost i zajedništvo.

Program je započeo svetom misom pod vodstvom fra. Petra Klapeža uz misno geslo: „Budimo radosni, pripravimo put Gospodinu, radujmo se u ovom tjednu, budimo radost! Slavimo Boga i otvorimo tako srca za Božju ljubav“.

Predprogram duhovnog slavlja predvodio je kapelan fra. Slaven Čeko u pratnji zbora mladih FRAME München, pod vodstvom sestre Nikoline Bilić.

Sažetak nagovora fra. Slavena mogao bi se izraziti redcima iz biblijskog citata 2 knjige Ljetopisa 5, 13: „I dok su trubili i pjevali složno kao jedan i jednoglasno hvalili i slavili Jahvu, podižući glas uz trube, cimbale i druga glazbala, hvaleći Jahvu »jer je dobar i jer je vječna njegova ljubav, oblak ispuni dom Jahvin.

Radujte se u Gospodinu, radujte! Slavite podižuci glas, uz trube, cimbale i druga glazbala, hvaleći Jahvu.

U ovom vremenu Došašća Gospodinu uzdignimo glas, On nas preobražava i ozdravlja svojom prisutnošću.

3580869acb6328bf66904b230362ed4d