ČUDO ŽIVOTA: Majka u komi rodila zdravu djevojčicu!

Ovaj događaj dogodio se u Italiji prije dvije godine, a dokaz je da je tajna života izvan svake ljudske moći i nadvladava svaku ljudsku prognozu

Veliki tim liječnika i medicinskih sestara putem carskog reza i u teškim uvjetima iznjedrili su savršeno zdravu djevojčicu na svijet, unatoč svim crnim prognozama, prenosi Dnevno.hr.

Naime, u četvrtom mjesecu trudnoće njezina 33. – godišnja majka doživjela je neki oblik moždanog udara. Zdravlje se pogoršalo sve do neurološkog oštećenja. Dijagnoza joj je teški oblik anoksične encefalopatije. Bila je u komi. Unatoč tome njeno nerođeno dijete nastavilo se razvijati u majčinu krilu.

Evo vam primjera, ovo nije život nedostojan života zbog kvalitete života, napisala je poznata novinarka Constanza Signorelli, aludirajući na raspravu o eutanaziji koju su predlagali ovoj ženi i djetetu. Otac djeteta hrabro je držeći majku za ruku svaki dan, omogućio da rođenje njegove kćeri bude moguće.

Rođena je u osmom mjesecu savršena zdravlja.

„Događaj je svjedočio naglašenu istinu koja se danas sve više odbacuje: Tajna života je izvan svake ljudske moći i nadvladava svaku ljudsku prognozu. Dakle, život prije svega zahtijeva poniznost i poštovanje, napisala je još Signorelli.
Dok su masovni mediji izvijestili o komi i identificirali ženu kao majku koja niti ne zna da nosi dijete, istina je malo drugačija.

Tijekom poroda majka je na čudo svih liječnika otvorila oči nekoliko puta.

„Svi smo bili i profesionalno, znanstveno i emocionalno uključeni u ovaj porod, rekao je direktor bolnice. Četiri mjeseca cijela je bolnica činila sve da se ovo djetešce rodi. Nismo znali što će se dogoditi, gotovo cijela bolnica je postala neka vrsta babice u ovom složenom slučaju. Morali smo spasiti dva života. “

Ginekolog Giampaolo Grisolia, koji je vodio sveobuhvatan tim, govori o „čudu života koji je ovdje prikazan na posebno prekrasan način.”

„Majka”, rekao je liječnik, „preživjela je operaciju bez komplikacija. Majka i beba su stabilni. Djevojčica teži jedan i pol kilograma. To je još uvijek malena beba ali bit će dobro. Djevojčica pokazuje snažnu volju za životom. Već je počela piti mlijeko, kazao je ginekolog”.

Označeno u