Pokopao je više od 10.000 neželjenih beba

Već 12 godina obilazi bolnice, uzima ostatke neželjene djece nakon abortusa i pokapa ih u malim ljesovima na groblje koje je sam napravio.Neke žene je nagovorio da rode

Tong Phuoc Phuc iz Vijetnama spasio je živote više od stotinu djece u zadnjih 12 godina. Uspio je njihove majke nagovoriti da ne odu na abortus, čak je otvorio i sirotište. Sve je počelo 2001. godine kada je njegova žena bila trudna.

groblje-abortusa5.jpeg

Zajedno s njom je otišao u bolnicu na pregled i primijetio, dok je sjedio u čekaonici, kako trudnice ulaze u ambulantu, a iz nje izlaze bez djece. Neke su pobačaj napravile u visokom stupnju trudnoće. Trebalo mu je neko vrijeme da shvati što se zapravo događa, a onda mu se srce slomilo - shvatio je kako ta djeca nisu dobila priliku za život jer je netko to tako odlučio.

groblje-abortusa6.jpeg

Tri godine kasnije otišao je u bolnicu i pitao može li uzeti njihova mrtva tijela ili ostatke kako bi barem imali pravi pogreb, jer ipak su to ljudska bića koja nisu zaslužila završiti u kanti za smeće. Ovaj bivši građevinski radnik uzeo je svu ušteđevinu i kupio zemljište na vrhu jedne planine. Počeo je neželjenu djecu tamo pokapati u minijaturnjim ljesovima. Često mu poteknu suze dok ih spušta u zemlju pa stane, obriše lice i pomoli se.Briše malo mrtvo tijelo prije pokopa.

groblje-abortusa1.jpeg

Njegova žena mislila je kako je skroz poludio, ali shvatila je da od svojeg nauma neće odustati. Objasnio joj je kako to groblje nije samo mjesto za tugu već njime želi potaknuti žene da dobro razmisle prije nego odluče napraviti pobačaj.

groblje-abortusa2.jpeg

U 12 godina pokopao je više od 10.000 malih duša, ali spasio je i stotinjak djece kojih danas sigurno ne bi bilo. Kaže kako mnoge žene naprave abortus jer jako teško žive, siromaštvo je veliko i nesigurne su u svoju budućnost. Ipak, neke su odlučile roditi i dati djecu u sirotište koje je ovaj čovjek u međuvremenu otvorio.

groblje-abortusa3.jpeg

Najveći problem su mu, kaže, financije pa je otvorio račun na koji prima donacije. Novac mu uplaćuju i ljudi s udaljenih krajeva svijeta koji su o njemu čitali u novinama. Iako skromno žive, ljubav između njega i djece koju je spasio je neizmjerna.Priznaje da mu je bilo teško pratiti imena sve djece koja su došla u sirotište pa je svim curicama dao nadimak Tam (što u prijevodu znači - srce), a svim dječacima Vinh (što znači - čast). Sve ih zove svojom djecom.

groblje-abortusa4.jpeg

Radit ću ovo do posljednjeg daha. Nadam se da će i moja djeca nastaviti ovako pomagati drugima kad mene više ne bude - rekao je skromno pa s velikom ljubavlju u očima pogledao djecu koja trčkaraju oko njega.

groblje-abortusa7.jpeg

Ovo je račun na koji mu se može uplatiti novac

groblje-abortusa8.jpeg

Označeno u