Čudesno svjedočanstvo ― Poljski model, Međugorje i Padre Pio

Prije nego li je postala pobožna katolkinja, poljski model Ania Golędzinowska živjela je život slavne osobe, konzumirala je razne zabranjene supstance i s neprijateljskim stavom gledala na Katoličku Crkvu.

Jedne ju je noći stranac došao upozoriti. Tek je u Međugorju shvatila da je taj stranac bio Sveti Pio iz Pietrelcine, katolički redovnik kapucin iz 20. stoljeća koji je na svom tijelu imao stigme, Kristove rane.

Nekoliko godine ranije, Ania Golędzinowska, poljski model, probudila se usred noći u svom domu u Italiji i zatekla misterioznog muškarca kako sjedi na njenom krevetu i odmahuje glavom pokazujući joj da je razočaran. Godinama kasnije, kada se preselila u Međugorje 2011. godine, pronašla je knjigu o Svetom Piju koji je preminuo 1968. i prepoznala lice muškarca kojeg je vidjela u sobi.

Kada je doživjela misteriozan susret nije živjela čestitim životom. Unatoč tome što je bila uspješan model, glumica u talijanskim humorističnim serijama i televizijska voditeljica, Ania priznaje da se borila sa zlouporabom supstanci, da nije vjerovala u Boga te je čak razvila strašan osjećaj gnjeva prema Katoličkoj Crkvi. Vjeruje da ju je Sveti Pio došao upozoriti na to da se mora promijeniti.

goledzinowska.jpg

Photo by Daniel Klimek

Sjeća se dana kada ga je konačno prepoznala: „Godinama nisam znala tko je. Čak sam i u svojoj knjizi pisala o tom događaju, no nisam napisala muškarčevo ime“, rekla je Ania bratu Marcinu Radomskiju, kapucinskom franjevcu, u intervjuu u Łomżi u Poljskoj 2012. godine.


„Prije pet mjeseci mi je netko u Međugorju dao knjigu o životu Svetog Pija i po prvi put, u osam godina, mogla sam imenovati osobu koja me je prije osam godina došla upozoriti da neću stići daleko ako ovako nastavim“. Ania je vrlo otvoreno govorila o tome koliko se tih godina udaljila od Crkve, došlo je do toga da je zamrzila sve vezano uz katoličku vjeru.

„Udaljila sam se od Crkve. Da sam dobila dobila priliku, pucala bih u sve svećenike i časne sestre. Kadgod bi vidjela crkvu, prešla bi na drugu stranu ulice. Konzumirala sam droge. Pila sam“. Ania se prisjeća kako je čak i njezin pas osjetio prisutnost stranca u sobi, što ju je navelo da vjeruje da nije halucinirala.

„Tu noć sam se probudila jer je moj pas lajao. Pored kreveta je stajao stariji, bradati muškarac, gledao me je i odmahivao glavom. Mislila sam da se radi o nekakvoj halucinaciji zbog alkohola i droga – ne, to nije moguće pomislila sam. Upalila sam svjetlo, a taj je muškarac i dalje stajao pokraj kreveta, odmahujući glavom, a moj je pas i dalje lajao na njega.“

Iako Ania misli da je sveti Pio došao s važnom porukom za nju, on joj to nije rekao riječima. „Nije ništa rekao, no gledao me kao da želi reći: 'Ania, što to radiš?'“

anna-goledzinowska-1.jpg

Ania Golędzinowska dospjela je na mnoge naslovnice kada je Catholic Herald objavio intervju s njom. U intervjuu je govorila o preobraćenju u Međugorju koje joj je promijenilo život i o njegovim posljedicama. Odlučila je zamijeniti glamurozan život u talijanskom visokom društvu za jednostavan, građanski život u molitvi i službi u Međugorju, gdje živi od 2011. godine s marijanskom zajednicom svećenika i časnih sestara.

Ania je zbog toga morala prekinuti vezu s Paolom Enricom Berettom, nećakom tadašnjeg talijanskog premijera Silvija Berlusconija. Provela je mnogo vremena putujući kroz Poljsku jer je nedavno objavljeno poljsko izdanje njezine autobiografije koju je preveo jedan svećenik.

Njezina knjiga Ocalona z Piekła: Wyznania byłej Modelki prevedena je u - Spašena iz pakla: Ispovijest bivše manekenke. Dio knjige opisuje Aniin susret s posjetiteljem koji se prije mnogo godina u noći pojavio kako bi je upozorio. Sada čitatelji mogu znati da je Ania Golędzinowska saznala ime misterioznog stranca - Sveti Pio iz Pietrelcine, poznati svećenik i mistik sa stigmama.

Podsjetimo se, život  padre Pija bio je uvijek natopljen neobjašnjivim događajima. Imao je stigme na tijelu pedesetak godina, žive i krvave rane koje nijedan liječnik i nijedan lijek nisu uspjeli zacijeliti; iz njega su proizlazili najugodniji mirisi koje se moglo osjetiti i na tisuće kilometara udaljenosti; doživljavao je izvanredne 'izlete' izvan tijela u bilokaciji; imao je sposobnost čitanja misli, poznavanja privatnog života ljudi koje nije nikada prije susreo; komunicirao je s mrtvima, posjećivala su ga duhovna bića koja su mu odavala tajne, događaje koji se imaju zbiti; izvršavao je čudesna ozdravljenja; okorjeli nevjernici su, u susretu s njime, doživljavali iznenadna obraćenja; često je morao voditi zastrašujuće borbe protiv tamnih sila zla i sa Sotonom.

I u ovom slučaju, nakon njegove smrti, brojimo mnoga svjedočanstva po njegovom zagovoru i događaje u koje je izravno 'upleten'. Božja milost snažno se očituje kroz one koji su kročili kroz tamu  a sada hode u svjetlosti kao živi znak božje ljubavi i milosrđa.

Tekst uz dozvolu autora prenosimo sa portala Mysticpost. Dozvola vrijedi jedino i isključivo za portal medjugorje-info.com