Dječakovo pismo Isusu napisano prije 82 godine slučajno pronađeno: „Mali Isuse, čekam te! Blagoslovi sve one koje volim ”

Više od 80 godina nakon što je ovaj mali dječak pisao Isusu, njegovo je pismo ponovno otkriveno i dirnulo je mnoga srca, piše Aleteia.

Pismo ovog dječačića Isusu, napisano prije 82 godine na početku Drugog svjetskog rata, nedavno je pronađeno u dnu ladice komada namještaja u Francuskoj.

Bilo je to 17. prosinca 1939. Mali Pierre, iz grada Mazameta u Tarnu (južna Francuska), napisao je:

“Dragi mali Isuse, molim Te da me pripremiš za prvu pričest, molim Te da mi ove godine ne donosiš igračke. Želim se žrtvovati kako bih Ti zahvalio i zamolio Te da se pobrineš za tatu, te da uskoro okončaš rat kako on više ne bi bio prisiljen otići daleko tamo gdje se vode borbe.”

Nakon 82 godine, pismo, zaboravljeno unutar starog noćnog ormarića, pronašla je druga obitelj u regiji. Dirnuti dječjom vjerom, odlučili su potražiti njenog autora.

Laura, kći novih vlasnika kuće, obratila se društvenim mrežama kako bi pronašla Pierrea i vratila mu pismo upućeno Isusu. Napisala je: “Pronašli smo malo blago skriveno u starom komadu namještaja u kući. Željeli bismo pronaći vlasnika ili člana njegove obitelji kako bi mu dali ovo vrlo dirljivu poruku. ”

Dječakovo pismo Isusu

Prema izvješću na francuskoj katoličkoj web stranici Famille Chretienne, Laura je imala malo podataka koji bi joj pomogli da pronađe pisca. Znala je samo datum i mjesto pisma, kao i ime dječaka koji ga je napisao, Pierrea, i njegovog brata Josepha, jer ga je Pierre spomenuo u pismu.

Prije nego što se obratila društvenim mrežama, obitelj je tražila prethodnog vlasnika kuće kako bi pokušala saznati tko je bio vlasnik tog namještaja. Također su tražili informacije od biskupije i gradske škole, ali bez uspjeha.

Tada je Laura svoju potragu započela na Facebooku. Njena poruka podijeljena je više od 7.000 puta. Nekoliko dana kasnije stupila je u kontakt s Pierreovom kćeri.

Laura je tada saznala da je Pierre imao 7 godina kada je napisao pismo. Još uvijek živi u Mazametu, ali se malo sjeća tog dalekog vremena. Ipak, obitelj je pronašla nekoliko drugih dokumenata koji pokazuju da je on autor poruke, uključujući zapise o njegovoj prvoj pričesti i njegovoj krizmi.

Osjetljivost duše s kojom su se djeca pripremala za svoju prvu svetu pričest je upečatljiva. Zapravo, Pierre je također napisao: „Mali Isuse, čekam te! Blagoslovi sve one koje volim. ”

Označeno u