Sadržaj s oznakom: Pismo

U pismu napisanom iz Nazareta, sveti Charles de Foucauld tješi "Mimi", svoju malu sestru, Marie de Blic, koja je izgubila novorođenče.

Objavljeno u Duhovni kutak | 28.10.2023.

Dirljivo pismo jednog Oca

Sve ovo vrijedi za svakog čovjeka, ako ne vjerujete, uzmite Bibliju u ruke i provjerite, redak po redak.

Isus nam danas piše pismo. On ti daje sasvim osobnu riječ. Isus kaže: Dođi jednom k meni, ti koji se mučiš i stenješ pod teretom života, ja ću duši tvojoj pribaviti mir.

Objavljeno u Meditacije | 23.9.2023.

Pismo oca Pia iz Pietrelcine

Pismo oca Pia iz Pietrelcine od 21. kolovoza 1918., koje je uputio ocu Benedettu, svom duhovnom ravnatelju (Epist., I., 1065.), u koje opisuje 5. kolovoza 1918. kada je zadobio stigme na svom tijelu.

Majko zar ćeš napraviti grob ispod srca svoga i biti živi grob koji hoda i zar ćeš ubiti onoga koji se ne može braniti?

Više od 80 godina nakon što je ovaj mali dječak pisao Isusu, njegovo je pismo ponovno otkriveno i dirnulo je mnoga srca, piše Aleteia.

Portal Narod.hr objavio je pismo ‘jednog slavonskog župnika’ čiji je identitet poznat redakciji, koje im je poslao potaknut stanjem u Slavoniji.

Ovakvo pismo moglo bi poslužiti svim roditeljima, ali i djeci na svijetu.

Objavljeno u Poučne priče | 18.5.2023.

Dopis od Boga

Ja sam Bog. Danas ću biti rješenje svih tvojih problema. Molim te, zapamti da ja ne trebam tvoju pomoć. Ako te život dovede i situaciju koju ne možeš podnijeti, ne pokušavaj je riješiti na silu.

"Ako se ne budem željela kupati, ne ismijavaj me i ne vrijeđaj. Sjeti se kako sam te morala loviti i izmišljati milijun razloga kako bi ti ušao u kadu... Kad opaziš moje nepoznavanje nove tehnologije, daj mi vremena i nemoj me gledati s podsmijehom na licu..." 

O blagdanu svete Katarine Sijenske, naučiteljice Crkve i dominikanske trećoredice (1347. - 1380.), donosimo vam Katarinino pismo majci, gospođi Lapi.

Ovo pismo je mladenka na vjenčanju čitala svom odabraniku:

Majka je napisala otvoreno pismo kćeri, objašnjavajući joj zašto joj nikad neće moći posvetiti toliko pažnje i vremena kao njenom starijem bratu. Mama Katie Rose Buckley ima sina starog dvije godine.

Objavljeno u Meditacije | 27.3.2023.

Pismo majci

Pismo majci

Objavljeno u Duhovni kutak | 16.3.2023.

Pismo za Tebe!

Gledajući u dijete iscrpljeno, golo, izmučeno od pretraga, razmišljam...

Hvala tebi, ženo-majko, koja si krilo ljudskog bića u radosti i muci toga jedinstvenog iskustva, po kojemu si Božji osmjeh djetetu koje dolazi na svijet, vodilja njegovih prvih koraka, podrška njegovu rastu, uporišna točka na životnom putu.

Stranica 1 od 4