ALAN HRŽICA GOSTOVAO U GEISLINGENU

Prošlog vikenda u Njemačkoj, u našim Hrvatskim katoličkim zajednicama Göppingen - Geislingen, održana je duhovna obnova.

Gost predavač bio je naš poznati evangelizator i glazbenik Alan Hržica. Svetu misu predvodio je voditelj tih katoličkih zajednica, fra Ivica Jurišić. Nakon mise, Alan je molio i glazbeno animirao pred Presvetim Oltarskim sakramentom, a susret je završen slavljem Gospodina uz poznate duhovne pjesme. Bilo je nadahnjujuće vidjeti crkvu prepunu raspjevanih vjernika.

Ovo je bio već treći posjet zaredom Alana i njegova slavljeničkog tima ovim zajednicama. Kao znak zahvalnosti, članovi zajednica poklonili su mu ručni rad hrvatskog branitelja, gospodina Zdravka Kelčeca. Ručni rad prikazuje Presveto Srce Isusovo, što je simboličan dar s obzirom na to da Alan vodi Molitvenu zajednicu Srca Isusova i aktivan je u zagrebačkoj bazilici Presvetog Srca Isusova. Bio je to dirljiv trenutak i lijepa gesta domaćina.

Primjećujemo da svake godine sve više vjernika posjećuje ovaj duhovni događaj i da su srca ljudi sve otvorenija za pjesmu i molitvu. Moramo pohvaliti vrhunsku organizaciju fra Ivice Jurišića i njegovih župljana.

Ivana Perić