'Borimo se, ali voda nam je sad došla do grla. Pomozite nam...'

Ani Mari Ljutić (38) iz Zagreba tijekom trudnoće liječnici su otkrili rak dojke.

Pala je u komu. Rodila je i preživjela, no obitelj je sad pred financijskim slomom.

Molim vas da nam pomognete jer jednostavno više ne znam kako dalje, izmučena glasa opisuje Dino Ljutić (36) iz Zagreba teško stanje u kojemu su se našli.

Njegova supruga Ana Mari (38) ima tumor dojke, no iako je osnovna bolest zaustavljena, sve češće ima epileptičke napadaje kojima liječnici ne znaju uzrok.

- Zadnji koji je imala nedavno trajao je dva sata - kaže Dino. On je trenutačno na bolovanju s upalom pluća, a ona ima temperaturu i groznicu. O Dinu i njegovoj situaciji 24 sata pisao je lani jer s jednom plaćom ne može rješavati kredite i osnovne životne troškove.

Naime, Dino i Ana Mari (38) zajedno su 13 godina, a zadnjih pet godina su u braku. Smatrali su da im je život ispunjen kad im se rodio prvi sin Marko (3), a nakon što je Ana Mari ostala trudna drugi put, njihovoj sreći nije bilo kraja. No ubrzo su počeli problemi.

- Ja sam kuhar, a moja supruga je trgovkinja u trgovačkom lancu. Bila je trudna dva mjeseca, kad se u rujnu 2016. počela osjećati loše – prisjeća se Dino, koji je sa suprugom prošao više bolnica dok konačno nije stigla dijagnoza.

- U tom trenutku supruzi je stanje bilo toliko teško da su me liječnici pozvali u sobu i rekli da će je lijekovima dovesti u vegetativno stanje, nakon čega će hitnim carskim rezom poroditi našega sina i pokušati ga spasiti. Ani Mari su davali tek nekoliko dana života.

Ostao sam u šoku – govori Dino. Sinčić Matias rođen je kao neurološki rizično dijete s krvarenjem u mozgu prvog stupnja. Imao je 2,70 kilograma. Supruga se probudila iz vegetativnog stanja, ali daleko je od konačnog oporavka.

- Danas nije ni sjena onome što je bila i još uči neke osnovne životne stvari, ali tu je s nama, živa je – kaže Dino opisujući za 24 sata kako njegova supruga nakon povratka iz bolnice ne razumije svoje zdravstveno stanje, zaboravila je pisati i čitati, ne zna skuhati kavu ili otvoriti hladnjak.

No njezino srce kuca za djecu. Ana Mari je od rujna u invalidskoj mirovini koja je oko 2000 kuna, a Dino radi pola radnog vremena kako bi mogao skrbiti o njoj i o djeci te zarađuje oko 3000 kuna. Dodatno su u minusima i kreditima te moraju vratiti 93.000 kuna.

Možete im pomoći uplatom na broj žiro računa:

IBAN HR 9423400093112557332 u Privrednoj banci Zagreb na ime Dino Ljutić.

SWIFT za uplate iz inozemstva je PBZGHR2X.