Želim biti znak drugima

Ne želim da se vi, draga djeco, kajete za sve ono što ste mogli, a niste htjeli. Zato, dječice, iznova s poletom recite: „ Želim biti znak drugima“(25 rujan 2013)

Postanimo zdravo sjeme ljubavi iz koje će isklijati stablo života, da bi svima onima izgubljenima na hodočašću života bili utočište i zaklon kada se nad njih počinje naginjati tama i težina svijeta, stablo čije se grane neće savijati i lomiti pod vjetrom očaja i neznanja na oranicama naše svete vjere. Neka kukolj koji će rasti pod našim stablom usahne pod živom vodom koja će preliti sve strahove, tjeskobe i prijetvornosti a naše beznađe uvesti rijekom Božje milosti na izvore vječne radosti.

Budimo ratnici i obucimo se u bojnu opremu Božju jer znamo protiv koga nam se boriti. Knez propasti nemilosrdno steže svoj obruč laži i obmanjuje duše prigrljujući ih u zagrljaj tame zavodeći lažnim sjajem obučavajući ih za odrede smrti kojima je zadatak na našem svetom i blagoslovljenom tlu sijati sjeme sumnje i pokušati ga zatrovati svakojakom smicalicama dvoličnosti i nepovjerenja u čudo Božje ljubavi.

Neka nam čvrstoća naše vjere klesana molitvom preko koje Bog čini čudesa u ljudskim srcima i u svijetu, da snagu da izdržimo i najveće kušnje kao čvrsto ukorijenjeni Gospin znak nad kojim se izlijeva svjetlosni slap milosrđa i obasjava sve one koji su pritisnuti sjenama Zloga i isprazne oholosti kojom pokušavaju zatrovati taj slap. Gospa nas poziva da budemo njena svijetlost koju trebamo nositi svim ljudima u tami, moli nas i zaklinje da im damo tu svijetlost, da se ne priklanjaju onome što im donosi trenutačnu korist i kratkotrajno zadovoljstvo već da dignu glavu i uzdignu se iznad samih sebe, posegnu i uhvate u mrežu života zvijezde koje će im obasjavati staze njihovih koraka, leptire slobode koji će ih odvesti na raskošne livade prepune blagoslove i sjaj nebeske svetosti koji će im zasjati puteve mira i ljubavi.

Mudrost Božja je ludost u očima svijeta, a odlikuje se jednostavnošću i odricanju, na žrtvi i darivanju, na prihvaćanju Stvoriteljevog plana u poniznosti ogrnutom molitvom i iskrenom služenju.

Tako ćemo raskrinkati sotonine podvale, sve teorije i naklapanja iznikle iz sjemena kneza laži, prozrijeti lukavost i prepredenost izmišljotina kojima nas bombardira anestezirajući duh da onemoćao i uspavan ne bi djelovao prema planu svoga Stvoritelja. Može li to ako se oslanjamo na Božje zapovijedi, ako su nam uši i srca spremni uvijek iznova osluškivati Gospin glas. Ne može dok nas Ona nosi na krilima svoje ljubavi i šalje anđele koji nas čupaju iz ruku zavodnika, ne može jer je plašt naše majke neprobojan za sve otrovne strelice koje podzemlje odašilje prema dostojanstvu i vjeri djece Božje, ne može jer je taj plašt prostrt preko trnja i drača na obraćeničkom putu hodočašća života.

Dok smo u sjeni plašta svoje Nebeske Majke Marije zasjati ćemo kao jasan i trajni znak,kao putokaz onima koji su izgubili svoje kompase u moru tame i tonu uhvaćeni lažnim mamcima zavodnikovih udica bačenih u zvjerinjak, zasjati svjetlom koja će im otvoriti oči, zadnjih uzdahom osloboditi se robstva posezajući prema pučini vječnosti, i dahom pronađene radosti izdahnuti na rukama Očevim koje će ih povratiti u novi život. Kaže nam Gospa da iznova s poletom rečemo: „ Želim biti znak drugima“,...molimo i ostanimo u zajedništvu Srca Isusovog i Marijinog i dočekajmo zajedno rađanje novoga neba i zemlje.

Označeno u