Devetnica bl. Alojziju Stepincu za Domovinu (1.2.-9.2.2016.)

"Ovaj rod se izgoni samo postom i molitvom". Mt 17,21

Inicijativa vjernika Preobrazimo Hrvatsku molitvom poziva vas na molitvu devetnice za Domovinu blaženom kardinalu Alojziju Stepincu s kojom započinjemo u ponedjeljak, 1.2.2016. Devetnica će uključiti krunicu Božjega milosrđa, litanije bl. Alojzija Stepinca, te na kraju zagovornu molitvu u čast našega blaženika. Preobrazimo Hrvatsku molitvom

Aktualna događanja samo pokazuju koliko je ovo vrijeme, vrijeme borbe protiv zla koje se tako duboko ukorijenilo na hrvatskom tlu, i kako se neprijatelj podmuklo bori jer zna da su mu dani odbrojani.
Dok se mi borimo staviti Hrvatsku na ispravne temelje pravdoljubivosti, istinitosti i ispravno osmišljene slobode, protivnici istine koji drže medijsku stegu u Hrvatskoj udaraju po Vladi ne bi li obezvrijedili Domovinski rat, hrvatskog branitelja, hrvatsku povijest te kulturu općenito. A u isto vrijeme gase jedan neovisni medij! Četnici u Saboru nam nisu smetali. Dragovoljci, itekako. Sve je ovo početak jednog velikog ponovnog rađanja Hrvatske, ali treba se založiti svaki pojedinac u traženju istine, djelovanju, te ponajviše molitvi.

Ne borimo se protiv krvi i mesa nego protiv Vrhovništva ovog mračnog svijeta, protiv zlih duhova (usp Ef 6,12). Isus je rekao kako se taj rod izgoni samo postom, molitvom (Mt 17,21).

Molimo vas svojim potpisom podržite inicijativu vjernika našim biskupima da proglase post i molitvu za Hrvatsku, peticiju potpišite OVDJE

Krajnje vrijeme da se pokrenemo na pravi način, kao što smo bili jedinstveni u ratu. Ovaj rat je suptilniji i nije protiv krvi i mesa, a mi smo se uspavali kao učenici u Getsemaniju prije Isusove muke. Vrijeme nam je da se probudimo, da uzvjerujemo, da se pokajemo i da se pokrenemo. A prvi korak je post i molitva.
(komentar potpisnika zamolbe)

MOLITVA U ČAST BL. ALOJZIJA STEPINCA, BISKUPA I MUČENIKA
Gospodine, Bože naš, Ti si blaženom Alojziju Stepincu dao milost
čvrsto vjerovati u Isusa Krista i spremnost trpjeti za njega sve do mučeničke smrti. Pomozi nam slijediti njegov primjer i njegov nauk da bismo ljubili Krista kako ga je on ljubio i služili Crkvi kako joj je on služio sve do darivanja vlastitog života za nju.
Njegova živa vjera u Isusa Krista i postojana ljubav prema Crkvi neka nas učvrste u borbama života na putu vječnoga spasenja.

Po njegovu zagovoru udijeli milost svoga blagoslova našim biskupima, svećenicima, redovnicima i redovnicama, svećeničkim i redovničkim pripravnicima, našim obiteljima, da budu čvrste u vjeri i blagoslovljene novim i brojnijim životima.

Budi utjeha svim starijim osobama te pomoć bolesnicima i patnicima.
Očeve i majke, djecu i mlade očuvaj od unutarnjih i vanjskih tijela. Udijeli milost svećeničkih i redovničkih zvanja našoj župi, našoj biskupiji i Crkvi u Hrvata.
Po njegovu zagovoru udijeli mi milost proslave Božje u hrvatskom narodu.
Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.
Oče naš, Zdravo Marija, Sveta Marijo, Slava Ocu.