Korizma 2021 Online karmelske duhovne vježbe

Hoditi iz odaje u odaju sa sv. Terezijom Avilskom od 17. veljače do 11. travnja 2021.

Terezija Avilska (1515.-1582.) napisala je svoje remek-djelo "Zamak duše" dok je proživljavala krizu. U trenutku kada se činilo da se sav njezin rad oko osnivanja karmelskih samostana srušio, ona crpi snagu iz svog unutarnjeg Dvorca. U našem kontekstu zdravstvene i ekonomske krize, "Majka" nam može pomoći otkriti, tijekom ove korizme, da je naša snaga u nama samima. S ovom naučiteljicom Crkve hodat ćemo iz odaje u odaju do središta gdje svijetli Uskrsno svjetlo. Upravo je prisutnost Uskrsloga ona radosna vijest koja može pokrenuti naš duhovni život.

Pripremite se za Uskrs 2021. zajedno s karmelićanima. Da biste se besplatno registrirali, posjetite link na dnu stranice. Ove duhovne vježbe napisao je fra Guillaume Dehorter, ocd (iz samostana Avon blizu Pariza), zajedno s bosonogim karmelićankama Saint-Maura (u predjelu Jura, regija Burgundy-Franche-Comté), a temelje se na "Zamku duše" sv. Terezije od Isusa (Avilske), naučiteljice Crkve. 

Oblik i ritam duhovnih vježbi:

Nakon što dobijete uvod u DV koji ćemo vam poslati na Čistu srijedu (17. veljače), primit ćete svaki tjedan (petkom) e-mail. Tekst ćete moći preuzeti u pdf-u i u obliku za smartphone. U e-mailu ćete primiti:

•    razmatranje o nedjeljnom evanđelju
•    prezentaciju o jednoj od sedam odaja Zamka duše, sv. Terezije od Isusa (Avilske)
•    kratke misli s ilustracijama, uzete iz evanđelja i djela sv. Terezije od Isusa, za svagdašnju molitvu i ramatranje

Nakon što ispunite obrazac za prijavu i pritisnete Prijavi se (Submit) bit ćete registrirani (osim ako već niste registrirani) Dobit ćete e-mail potvrde. Jednom tjedno, svakog petka, dobit ćete razmatranja kroz naredni tjedan – zajedno s kratkim tekstovima za svaki dan.

Karmelske duhovne vježbe online su besplatne: možete se prijaviti ili odjaviti u svakom trenutku.

Prijaviti se možete na ovom linku: www.online-duhovne.karmel.at