Sadržaj s oznakom: Duhovna misao

Udarci na obitelj osjete se na sve strane. Pa i na području nazivlja! Živimo u vremenu „POLITIČKE KOREKTNOSTI“ (engl. PC - political correctness) odnosno maximalnog izbjegavanja gesti, ponašanja ili uporabe izraza koji predstavljaju ili se mogu protumačiti kao vrijeđanje ili omalovažanje određene društvene skupine il manjine.

„Ja u njima i ti u meni, da budu savršeni u jedinstvu i da svijet spozna da si me ti poslao i ljubio ih kao što si mene ljubio.” (Iv 17,20)

"Jedan mladić došao je u veliku tvrtku na razgovor za posao. Prošao je prvi intervju, ali je od njega zatraženo da se sastane s direktorom radi konačnog intervjua. Direktor je pogledao njegov odličan životopis, a zatim ga je pitao:

Objavljeno u Duhovni kutak | 27.5.2023.

Za brak je potrebno troje

U hrvatskim krajevima postoji lijepa svadbena tradicija. Kad svatovi, odnosno mladoženja i mlada polaze u crkvu na sakramentalno sklapanje braka, sa sobom nose raspelo.

Fra Marin Karačić, franjevac trenutno stacioniran u samostanu na Humcu u Ljubuškom i duhovni asistent Frame Hercegovina, osim što 'izbacuje' glazbene hitove, s vremena na vrijeme 'izbaci' i neku „pametnu rič“. Tako je nedavno na svom profilu napisao kratki tekst na temu o tome kako smo uvijek spremni krivicu prebacivati na nekog drugog, a vrlo rijetko je odgovorno sami priznati. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: