Sadržaj s oznakom: New Age

U Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu, o svojoj vjeri i putu do Boga posvjedočio je Leo Mesarić, bivši profesionalni nogometaš koji za sebe kaže da je sluga Božji, suprug, otac dvije djevojčice, bivši profesionalni nogometaš, magistar pedagogije i informatologije, te trener sa Uefa licencom. Tom je prigodom posvjedočio:

Španjolka Asuncion Ruiz svjedoči vlastito životno iskustvo o pogibeljnostima raznih New Age pokreta: reiki, metoda Silva, astrologija, budizam, hinduizam, iscjeljenje arhetipima i mineralima, tečajevi čudesa, feng-shui, joga, tai-chi (nadbiskupija San Sebastian).

Pokret New agea rasprostranio se po svijetu tek u drugoj polovici dvadesetog stoljeća, ali nad njegovom suvremenom slikom naporno je radilo više ranijih filozofâ, pisācā, ideologâ, kao i duhovnih tragaocâ.

Objavljeno u Duhovni kutak | 25.8.2023.

Reinkarnacija

New Age crpi svoju filozofiju iz raznih vrela, to jest iz religije, filozofije, psihologije, moderne medicine i slično, ali mu je okosnica ipak hinduistički panteizam.

Želim da znate da Bog nije nakupina energije, Bog nije neosobna sila, Bog nije prana, ili.... Bog nije neka praznina. Bog je osobno biće koje te voli i koje te vidi.

Da bismo jasnije razumjeli đavla, razmotrimo dva suvremena načina razmišljanja o njemu.

Objavljeno u Vjera i život | 11.3.2023.

Glazba New agea

Glazba može utjecati na psihičko pa i tjelesno stanje slušatelja. Uostalom, zato su i nastajale koračnice i uspavanke. U izboru između  glazbe koja „diže“ ili koja „spušta“ New Age Music se sasvim jasno opredijelio za ovo drugo, stječući popularnost i kao omiljeno pomagalo za opuštanje nakon stresa. Zato ne smije, primjerice, imati brz tempo.

Theta iscjeljivanje (Theta Healing® Croatia) predstavlja spiritističku iscjeliteljsku tehniku New agea koju je utemeljila američka intuitivka i iscjeliteljica Vianna Stibal[4]. Stibal je 2008. godine u Idaho Fallsu ( SAD) osnovala Institut Theta iscjeljivanja, pod nazivom The ThetaHealing® Institute of Knowledge (THInK®).

Objavljeno u Poučne priče | 28.5.2022.

New Age - djelo Sotone

Definiciju New Age-a može se modificirati ovisno o tome na koju razinu te ideologije želimo obratiti pažnju.

Mistika, u širem značenju, jest vjera u tajanstveno i nadnaravno. Postoje mnoge razlike u onome što kršćani poimaju pod tim pojmom, a što smatraju nekršćani. Enciklopedija mistika, djelo Marie-Madeleine Davy, kaže da se pojam mistike često „upotrebljava nekako proizvoljno, ona nam se može učiniti opterećena dvosmislenošću i može izazvati zabunu.“[1]

Objavljeno u Vjera i život | 27.9.2021.

Moć pozitivnih misli

Kult pozitivnih misli

Ova emisija raskrinkava svijet masonstva, New Agea, Joge, Roznekrojcera, vidovnjaka, magije i raznih sumnjivih ponuda.

Donosimo promišljanje vlč. Krunoslava Pačalata koji nakon što je prošle godine doživio dva moždana udara ostao prikovan za krevet, a sada s vjernicima redovito komunicira putem društvenih mreža. Nalazi se u Domu za starije i nemoćne osobe u Koprivnici gdje se uspješno oporavlja.

“Uvjeren sam da je ovo što se događa s rodovima demonsko”

Prenosimo razgovor sa Zoranom Vukmanom povodom izlaska njegove najnovije knjige „Filozofija novoga početka“

„Izlječenje se postiže u trenutku kada onaj koji pati ne bude vidio više nikakve vrijednosti u boli. […]. Temelj liječenja je prihvaćanje činjenice da je bolest nešto o čemu je um odlučio, a za svrhu za čije postizanje koristi tijelo. […]. Ishod će biti onakav kako sam pacijent bude odlučio. […]. Nema takvog oblika bolesti koja se ne bi odmah izliječila“ (Tečaj čuda, XI.).T

Stranica 1 od 2