Sjemeništarac pomogao spasiti bebu na bdjenju kampanje 40 Dana za Život, a zatim ju je i upoznao

Dirljiva priča iza fotografije sjemeništarca s novorođenčetom u rukama obišla je svijet i otkrila zadivljujuću snagu milosti koju nam Nebeski Otac pruža po našim svećenicima.

Katolički sjemeništarac iz Engleske pomogao je spasiti bebu na bdjenju kampanje 40 Dana za Život, a zatim ju je i upoznao.

Đakon David Donaghue je na svojoj zadnjoj godini studija kontaktirao novine LifeSiteNews i rekao im da sjemeništarci iz sjemeništa Oscott College redovito sudjeluju u kampanji 40 Days for Life (40 dana za život) izvan bolnice Marie Stopes Clinic u Birminghamu.

“Nudimo letke muškarcima i ženama koji uđu u bolnicu”, objasnio je. “Poštujemo one koji nas odbiju, ali mnoge žene i muškarci žele razgovarati.”

Prošlog listopada Donaghue je prišao muškarcu izvan bolnice i započeo razgovor.

“Njegova supruga se nalazila u bolnici i dogovarala pobačaj”, prisjetio se.

“Ispostavilo se da su siromašni te da već imaju djece. Mislili su da nemaju izbora. Uspio sam mu potvrditi da je dobar otac i ponudio sam mu pomoć, a nakon toga su se i drugi priključili.”

Donaghue je izjavio da je par dobio potrebnu pomoć zahvaljujući predanosti i velikodušnosti ljudi koji su donirali novce grupi za podršku u trudnoći.

“Zahvaljujući predanosti i velikodušnosti donora grupi Good Counsel Network, grupa je mogla paru pružiti financijsku i emocionalnu potporu. Ne zalažemo se samo za porod, već smo i protiv pobačaja.”

Donaghue je rekao da je “pravi posao” napravila koordinatorica kampanje 40 Days for Life.

“Okupila je obitelj i prikupila donacije kućanskih aparata. Zadržali su bebu i vrlo su sretni što su donijeli takvu odluku.”

No, odnos kampanje i obitelji nije završio.

“Koordinatorica je još uvijek u kontaktu s obitelji i pomaže im da djeca dobiju školsku odoru. Obitelj je dobro i snalaze se. Imao sam ih priliku posjetiti i upoznati bebu koja je spašena od pobačaja. Bili su sretni što me vide”, nastavio je.

“Nadam se da ćemo ostati u kontaktu i molim se da beba bude sve ono što Bog od nje želi.”

“Njezin život je dragocjen”.

svecenik-40-dana-za-zivot.jpg

“Priča o mom pozivu je priča sina razmetnoga”

Donaghue je za LifeSiteNews ispričao da ga je inspirirala “velika kultura života” na koju je naišao u sjemeništu Oscott College kroz “moralnu teologiju” koja se ondje predaje, gostujuće predavače, svećenike, sjemeništarce i osoblje koje sudjeluje u kampanji 40 Dana za Život.

Usporedio je svoju priču o tome kako je došao u sjemenište s pričom o ‘razmetnom sinu’.

“Priča o mom pozivu je priča sina razmetnoga jer sam vodio poprilično hedonistički život sve do svojih ranih dvadesetih.”

“Žarko sam želio postati glazbenik, bio sam član nekoliko bendova. Kada je jedan moj prijatelj vojnik ubijen u Iraku, tražio sam svoju krunicu koju nisam koristio još od djetinjstva. No, hvala Bogu, moja baka me naučila moliti krunicu i nisam to zaboravio ni nakon toliko godina. Tog se dana moj život počeo mijenjati.”

Donaghue je počeo raditi u psihijatrijskoj bolnici, a patnja kojoj je svaki dan svjedočio potakla je pitanja na koja je želio pronaći odgovore.

“Kupio sam dječju Bibliju jer je to bilo jedino što sam u tom trenutku mogao pročitati, s obzirom na to da me duhovno iscrpila kultura koja nas okružuje. Počeo sam ponovo otkrivati Krista i njegovu jednostavnu moć. Time je započelo moje dugo putovanje, ali zahvalan sam na Božjoj milosti u sakramentu ispovijedi. Otkrio sam sjajne govornike kao što je Jason Evert, a to je za mene bilo vrlo važno. Nikada do tada nisam čuo poruku - poruku koja me uistinu oslobodila.”

Sjemeništarac kaže da je Bog u njegovo srce usadio želju da zaštiti dostojanstvo ljudskog života i propovijeda “ljepotu učenja Crkve o istinskoj ljubavi”.

Pohvalio je Oscott College za kojeg kaže da podržava taj poziv “s dobrom doktrinarnom naukom i pastoralnim programom.”

Međutim, dodatnu pomoć pružio mu je i drugi izvor: Marija, Majka Božja.

“Nakon što sam joj se posvetio, živim s većim žarom, želim govoriti istinu u ljubavi bez obzira na cijenu”, rekao je Donaghue.

Kao zaključak svoje izjave za LifeSiteNews, Donaghue poručuje čitateljima:

“Molim vas, molite za mene, da budem svet i hrabar svećenik.”

Prijevod:medjugorje-info.com