General Družbe Isusove: ‘Đavao nije osoba, on je simbol’

2017. godine ovaj je isusovac također iznenadio kada je izjavio za El Mundo da smo „formulirali simboličke figure, kao što je Đavao, kako bismo izrazili zlo“

U jučerašnjem intervjuu za talijanski časopis „Tempi“, general Družbe Isusove p. Arturo Sosa izjavio da Đavao postoji kao personifikacija zla u različitim oblicima, ali ne i u ljudskom obličju, kao osoba. Tvrdi da on nije osoba, već je način na koji je zlo prisutno u ljudskom životu, prenosi CNA.

„Dobro i zlo u neprestanom su ratu u ljudskoj svijesti, i postoje načini na koje ih možemo predočiti. Boga prepoznajemo kao dobro, istinsko dobro. Simboli su dio stvarnosti, Đavao postoji kao simbolička stvarnost, ne kao osoba“ – rekao je p. Sosa.

Izjava p. Sose uslijedila je nakon panel diskusije koja se je održala na katoličkom skupu u Riminiju, a na kojoj je i on sudjelovao.

U Katekizmu Katoličke Crkve (br. 391) navedeno je da je Sotona biće: „Pismo i crkvena Predaja vide u tom biću palog anđela, zvanog Sotona ili Đavao.“ Sotona je, kako Crkva uči, isprva bio dobar anđeo stvoren od Boga, ali je u svojoj slobodi odbacio Boga i njegovo kraljevstvo. Što je Đavao? „On nije poput magle – on je osoba”, rekao je i papa Franjo u prosincu prošle godine.

2017. godine ovaj je isusovac također iznenadio kada je izjavio za El Mundo da smo „formulirali simboličke figure, kao što je Đavao, kako bismo izrazili zlo“.

Izvor: Book.hr

Označeno u