Sadržaj s oznakom: Arheologija

U najstarijoj poznatoj kršćanskoj crkvi u Siriji slika na jednom od njezinih zidova mogla bi biti najstarija slika Djevice Marije u povijesti.

Arheologinja Snježana Vasilj, nakon višegodišnjih istraživanja lokaliteta Crkvina u Zavali u općini Ravno, došla je do veoma značajnog, mogli bismo reći, senzacionalnog otkrića.

Izraelski arheolozi pronašli su drevno kršćansko mjesto opisano u Djelima apostolskim

Otkriće tzv. Svitaka s mrtvog mora u 1940-im i 1950-im osiguralo je najveće bogatstvo glede biblijskog učenja. Sada arheolozi u Izraelu misle kako bi moglo biti još toga za otkriti...

Arheolozi su identificirali vlasnika prstena prema njegovom natpisu

Nakon što su uhitile skupinu kriminalaca koji su iskopavali zemljište u južnom Egiptu sredinom ljeta egipatske su vlasti konačno potvrdile da su otkrile drevnu kršćansku nekropolu iz grčko-rimskog doba...

Meksičko-izraelski tim vjeruje da su Židovi dolazili u Magdalu, rodni grad Marije Magdalene, kako bi pobjegli od rimskih progona.

Kada je ISIS (Islamska Država ) uništila grobnicu proroka Jone iz Starog zavjeta, slučajno je otkrila biblijsko blago iz zakopane palače zahvaljujući tunelima koje je iskopao ISIS

Izraelski arheolozi u ponedjeljak su otkrili 2700 godina star otisak pečata u glini za koji vjeruju da je pripadao biblijskome upravitelju Jeruzalema.

Kada su uništili grobnicu proroka iz Starog zavjeta, Islamska Država (ISIS) je slučajno otključala biblijsko blago: povijesni dokaz o postojanju kralja koji se spominje u Bibliji, piše Christian Today.

'Dokument iz 18. stoljeća pojavio se kada smo skidali Isusa s križa', izjavila je restauratorica Gemma Ramirez Millares.

Nova arheološka iskapanja na području potresa koji je pogodio biblijski grad Korint, koji se sada nalazi pod vodom, otkrila su rimsku arhitekturu. Isusov apostol Pavao posjetio je ovaj drevni grad dok je on bio pod vlašću Rimljana, kako je i opisano u Bibliji.

Nedaleko od Nazareta, sasvim slučajno, pronađeni su drevni ostaci rimskih špilja koje datiraju iz prvog stoljeća – u vrijeme kada je još Isus živio na ovomu području.

Na platou iznad rijeke Mrežnice, kraj sela Gornje Bukovlje, nalaze se ostaci utvrde.

Ostaci bazilike stare 1600 godina pronađeni su na mjestu Prvog nicejskog sabora, na dnu jezera smještenog na sjeverozapadu Turske.

Stranica 1 od 2