Sadržaj s oznakom: Downov sindrom

Popularna trgovina Zara ima dva nova zaposlenika, a riječ je o članovima Udruge Down Sindrom Zadar.

Ovo je predivna priča o bratskoj ljubavi, priča koja nas uči prihvaćati druge onakvima kakvi jesu, cijeneći njihovu autentičnost i prekrasnu jedinstvenost. Priča je to o Willu i Henryju Joeu Claussenu.

Sin Jad Isse Sader studira stomatologiju i ponosan je na očeva postignuća.

NA TIKTOK profilu Daily Dose of Smiles mama Kimberly svakodnevno objavljuje snimke svoje kćerkice Olive, u nadi da će u svijet unijeti malo pozitivnosti. Njeni videozapisi pokazuju ljubav koju nose djeca s Downovim sindromom te šalju važnu poruku o normalizaciji tog stanja. A s preko 120 tisuća pratitelja na TikToku, čini se da Kimberly ostvaruje svoje cilj.

Hrvatska već osmu godinu za redom miroljubivim Hodom za život daje podršku nerođenima, a proteklog vikenda se za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji, hodalo u Zadru i Osijeku. U Zadru se čulo čuti snažno, osobno iskustvo Ivane Bobić Čuline, majke četverogodišnjeg dječaka Bepa Emanuela s Downovim sindromom, javlja narod.hr.

Svi smo čuli za kromosome. I znamo koliko su važni i koliko važnih informacija nose o svakome od nas.

Majka sam četvero djece. I meni i mom mužu dogodilo se da smo u tijeku posljednje trudnoće razgovarali o pobačaju.

Velike rasprave o nalazu krvi na Downov sindrom pokazuju svu dilemu prenatalne dijagnostike. S napretkom medicine sve je veći i pritisak na trudnice da svoju nerođenu djecu daju testirati. A što onda? O tomu bi društvo trebalo razgovarati.

Ljubav ne broji kromosome. Njihovi roditelji odabrali su život!

U emisiji PUT SRCA obilježili smo Svjetski dan osoba sa sindromom Down, ujedno i dan svjesnosti o potrebama i mogućnostima njihova uključivanja u društvo. Razgovarali smo s gošćom iz Zagreba, PETROM GLUHINIĆ, majkom petero djece. Jedno od njih, sada sedmogodišnji dječačić zove se Matija i rođen je s Downovim sindromom.

Chloe i Jason lijepi su podsjetnik o tome kakav bi brak trebao biti.

VIDEO koji je objavljen na TikToku zarobio je srca ljudi zbog preslatke reakcije 44-godišnjeg Alena s Downovim sindromom na sintesajzer koji mu je kupila njegova obitelj.

Boris Kasumović iz Tuzle osvojio je brončanu medalju na Europskom prvenstvu u parakarateu. Na ovom prvenstvu održanom u Poreču je sudjelovalo 513 natjecatelja iz 47 država. Izaslanstvo reprezentacije BiH je činilo 17 natjecatelja, a Kasumović je bio jedini predstavnik naše zemlje u kategoriji kate 22, odnosno, osobe s intelektualnim smetnjama.

Lijepa vijest nam stiže iz Imotskog.

Nakon 10 godina, Ruby's Rainbow pomaže u obrazovanju na stotine djece s sindromom Down.

Stranica 1 od 5