Sadržaj s oznakom: Muž

Nakon što sam prošao godinu i pol dana u braku, nedavno sam došao do zaključka da brak nije za mene.

Muž i žena od pedesetak godina jednog su dana dobili savjet:

Muškarci koji vole i poštuju svoje supruge su obično od strane drugih muškaraca okarakterizirani kao papučari. Mnogi se stide tih “titula”, ali ne bi trebali! Jedan muškarac je dao svoju ispovijest i na kojoj bi mu trebali čestitati.

Moji su roditelji sa srednjeg Zapada SAD-a gdje velikom većinom žive protukatolički nastrojeni protestanti. Tako sam bio i odgojen.

1. Molite da hoda s Gospodinom, da nastavi duhovno rasti te da je pripremljen biti duhovni vođa vaše obitelji i da mu je Gospodin prioritet u životu.

Svakodnevnica donosi svoje teškoće, imamo manje vremena i zaljubljenost u braku opada. No mora li tako biti? Pročitajte koliko izlasci sa suprugom pomažu.

PRVA ZAPOVIJED
Poštujte i visoko cijenite jedno drugo! – „Jer gdje ti je blago, tu će ti biti i srce“ (Matej 6,21). Doista, ako svoga partnera tretirate kao blago, dragocjenost koja vam je darovana, i poštujete ga umjesto da ga kritizirate, brak će vam cvjetati!

Hodočašće u Međugorje u 9 mjesecu 2005.god. na blagdan uzvišenja svetog križa promjenilo je moj život iz temelja.

Umjesto odgovora evo jednog istinitog događaja. Ispričala ga je jedna unesrećena djevojka.

Vrijeme je postalo novac i često zbog vremena ne stižemo pokazati svima koje volimo koliko nam znače u našim životima.

Ponekad možemo imati osjećaj kao da smo proživjeli dva potpuno različita života. Jedan prije braka, koji se sa brakom završio i drugi koji živimo u braku. 

Oženjeni muškarci čiji se odnos sa suprugama tijekom godina popravlja mogu također zabilježiti pozitivne promjene u svom zdravlju koje mogu smanjiti rizike za srčane bolesti, pokazuje britansko istraživanje.Znanstvenici su proučili podatke o 620 oženjenih očeva kako bi utvrdili što misle o svojim bračnim odnosima kad su djeca imala gotovo tri godine i potom opet kad su imala devet. Znanstvenici su također procjenjivali rizike za srčane bolesti poput krvnog tlaka, kolesterola, težine i šećera u krvi.

Nebeska Majko, obraćam se tebi i sv. Josipu, da svojim zagovorom potakneš Božju povidnost da nađem i prhvatim svoju životnu suputnicu/ka.

Sv. Ivan Zlatousti savjetuje mladim muževima da održe ovaj govor svojim suprugama:

Jedna od najvažnijih osobina po kojoj se razlikuju sretni i nesretni parovi je način na koji međusobno komuniciraju.

Objavljeno u Molitve | 25.10.2021.

Molitva za sretan brak

Bože, najljepše što možemo reći o tebi jest: ti si ljubav. Sva ljubav na ovom svijetu samo je odsjaj tvoje ljubavi.

Stranica 1 od 2