Sadržaj s oznakom: Rođenje Blažene Djevice Marije

Na crkvi u Gospinu svetištu Trški vrh nalazi se krasan latinski natpis: Melioris mundi origo – Izvor ili početak boljega svijeta.

Objavljeno u Molitve | 8.9.2023.

Himan Maloj Gospi

Himan Maloj Gospi

Ovaj škapular odobrio je i preporučio papa Pio IX. u dva navrata: 1863. i 1870. godine. Zeleni se škapular zbog svog izgleda obično naziva škapularom, iako ne potječe od škapulara crkvenih redova, a također je poznat i pod nazivom „Bedž (značka) Bezgrješnog Srca Marijinog“.

Objavljeno u Duhovni kutak | 8.9.2023.

Kad je Gospa beba bila

Kad je Gospa beba bila,
zibalo je svjetlo bijelo,
širio je vjetrić krila,
ljubio joj čisto čelo;

Ima jedna mala gospa Marija,

Svake godine 8. rujna katolički vjernici slave blagdan Male Gospe.

Brojni hodočasnici i ove su se godine okupili uz solinski Jadro na blagdan Male Gospe, 8. rujna, kako bi zahvalili Blaženoj Djevici Mariji za njezin zagovor te molili za svoje najmilije.

Danas sveta Crkva slavi rođenje Blažene Djevice Marije. Marijino rođenje razveselilo je nebo i zemlju, anđele i svece, patrijarhe i proroke, pa i cijeli svijet.

Marijansko svetište Vepric kraj Makarske i ove je godine bilo mjestom vjerničkog okupljanja povodom proslave blagdana Male Gospe.

Mala Gospa blagdan je rođenja bl. Djevice Marije, Majke Gospodina našega Isusa Krista.

U petak 8. rujna proslavljen je u Međugorju blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije – Mala Gospa. Svete mise slavljene u župnoj crkvi bile su u 7, 8, 11 i 18 sati.

Danas je pred nekoliko tisuća vjernika proslavljen blagdan Male Gospe na Šćitu.

Brojni hodočasnici i ove su se godine okupili uz solinski Jadro na blagdan Male Gospe, 8. rujna, kako bi zahvalili Blaženoj Djevici Mariji za njezin zagovor te molili za svoje najmilije.

Na blagdan rođenja Blažene Djevice Marije,- Male Gospe, u četvrtak, 8. rujna u Međugorju su prema podacima Ureda informacija boravile skupine hodočasnika iz  Njemačke, Austrije, Irske, SAD-a, Francuske, Italije, Ukrajine, Španjolske, Slovačke , Poljske, Nizozemske, Libanona, Latvije, Norveške, Portorika, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.